Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επικαιρότητας.

Μάλιστα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή τη συνάντηση τονίζοντας ότι «φεύγω πολύ πιο πλούσιος, σε αγάπη, συναισθήματα και ευχές».

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως «συζητήσαμε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Άλλωστε την αγάπη μου και τον σεβασμό προς την Εκκλησία δεν τα έκρυψα ποτέ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της Εκκλησίας σε όλη την χώρα να συνδεθούν με τον αθλητισμό και τις πραγματικές αξίες». Στόχος, πρόσθεσε, είναι «να δουλέψουμε από κοινού για μία καλύτερη κοινωνία».

Τη χαρά του για την συνάντηση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση «έσπρωξε την σκέψη μου προς την Κρήτη, που μας συνδέουν πολλές φιλίες και ιδιαιτέρως έφερε στο μυαλό μου τους φοιτητικούς αγώνες και στα αθλήματα που χαρακτηρίζουν την φοιτητική περίοδο. Σήμερα, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε χώρους όπου τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι θα μπορούν να αθλούνται. Η Εκκλησία έχει έναν πολύ ωραίο χώρο, πλάι στις κατασκηνώσεις, όπου φιλοδοξούμε, με την βοήθεια της Πολιτείας, να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα