Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σκηνές τραγωδίας στα νοσοκομεία

από fimotro

Τραγικές σκηνές κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης θυμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η οδυνηρή διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πάρα πολύ δύσκολη, γιατί οι σοροί τουλάχιστον επτά (7) ανθρώπων είναι απανθρακωμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για την ταυτοποίηση των σορών θα χρειαστεί λήψη DNA μια διαδικασία πολύ σκληρή και πολύ επώδυνη και αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ένα από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 39 ή 40 σορούς που έχουν φτάσει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν επί τόπου και πάρα πολύ συγγενείς που περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

Οι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος και μπορούν και λειτουργούν άψογα και γρήγορα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η λίστα των αγνοουμένων φτάνει τα 50 άτομα και υπάρχει αγωνία από τους συγγενείς.

Στην πόλη της Λάρισας έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενώ συγκινητική είναι η προσφορά αίματος από εθελοντές που έχουν σπεύσει στο κέντρο της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα