Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή τους πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Την καταδίκη οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

«Τι αξία μπορείς να δώσεις σε λόγο πληρωμένων συνειδήσεων, είπαν οι γονείς του 20χρονου αναφερόμενοι στους συνηγόρους υπεράσπισης.

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο και όχι σκυφτό από ντροπή», είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Οι γονείς και τα αδέρφια του Βαγγέλη αισθάνονται ανακουφισμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή τους πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, ο ένατος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα