Στροφή στα Airbnb για τους Έλληνες – Αγοράζουν σπίτια και τα πουλούν

από fimotro

Τα έσοδα φτάνουν και τα 3.000€ παραπάνω από την κανονική μίσθωση

Μετά τον κορονοϊό το Airbnb ζεσταίνεται ξανά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. H φετινή σεζόν αναμένεται να έχει ρεκόρ αφίξεων και όλοι τρέχουν να προλάβουν το κέρδος.  Για τους ιδιοκτήτες η βραχυχρόνια μίσθωση σημαίνει περισσότερα χρήματα.

Ένα σπίτι με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα έχει απόδοση 6.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ σε Airbnb το ενοίκιο φτάνει τουλάχιστον σε 50/60 ευρώ την ημέρα.

Τα έσοδα μπορούν να φτάσουν και τα 3.000€ παραπάνω από την κανονική μίσθωση. Από την μία αυτό βάζει φωτιά στις τιμές των ενοικίων, από την άλλη οι ιδιοκτήτες αφήνουν τη δουλειά τους για να ασχοληθούν με τα ακίνητα.

Δεν κάνουν όμως όλα τα ακίνητα για Airbnb. Τα σπίτια που είναι χρυσωρυχεία πρέπει να έχουν κάποια πλεονεκτήματα…

Τα Airbnb που γίνονται ανάρπαστα είναι εκείνα που βρίσκονται κοντά σε αρχαιολογικό χώρο και κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος.

Ένα τέτοιο σπίτι, προσεγμένο, σε καλό σημείο μπορεί να έχει ημερήσια ενοικίαση ακόμα και 165€ και φέρνει το κέρδος. Ενα σπίτι προνομιούχο, όπως μία παραθαλάσσια μεζονέτα που νοικιαζόταν με 1.000 ευρώ τον μήνα, άρα 12.000 ευρώ το χρόνο, μπορεί να μπει στο Airbnb με 120 ευρώ την ημέρα και να φτάσει τα 18.000 ευρώ το χρόνο.

Από αυτά ο εκάστοτε ιδιοκτήτης πρέπει να αφαιρέσεις τις φορολογικές και λειτουργικές επιβαρύνσεις των λογαριασμών ύδρευσης, ηλεκτρισμού και κοινοχρήστων.

Ωστόσο, στις γειτονιές που «ανθεί» το Airbnb αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Για παράδειγμα, στο Μετς ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε στο 60%, ενώ στο Κουκάκι η αύξηση έφτασε στο 70%.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα