Στοπ Αρείου Πάγου στους αντιεμβολιαστές

από fimotro

Μπλόκο στους δικομανείς αρνητές βάζει ο Πλιώτας

Μπλόκο στη βιομηχανία μηνύσεων που έχει στηθεί από αντιεμβολιαστές και αρνητές της πανδημίας σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών, βάζει με νέα, σημερινή, εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, απευθυνόμενος προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, τους επισημαίνει πως έχουν τη δικονομική δυνατότητα, σύμφωνα με τη ρύθμιση του άρθρου 417 ΚΠΔ, ακόμη και όταν καταγγέλλεται  αυτόφωρο πλημμέλημα, εφόσον κρίνουν ότι συντρέχουν οι λόγοι, να μην εφαρμόσουν τη διαδικασία  του  αυτοφώρου  και να διατάξουν  να  μη  συλληφθεί  και  να μη προσαχθεί  ο  μηνυόμενος, δηλαδή οι δημόσιοι λειτουργοί που απλά εφαρμόζουν το νόμο για τη μετάδοση της πανδημίας.

Ακόμη, ο κ Πλιώτας στη νέα εγκύκλιό του, η οποία κοινοποιείται  στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Υγείας, αναφέρει προς τους εισαγγελείς της χώρας ότι ο εισαγγελέας «ως οιονεί «κυρίαρχος της ποινικής προδικασίας», θα πρέπει να λάβει υπόψη του και να συνεκτιμήσει, εκτός των άλλων, τα κίνητρα της συμπεριφοράς του μηνυτή, καθώς και την ανάγκη έννομης προστασίας του μηνυόμενου, «πιστού στο καθήκον, δημόσιου λειτουργού της εκπαίδευσης ή της υγείας, εν μέσω προσπαθειών της πολιτείας και της κοινωνίας να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορονοϊού».

Μάλιστα, στη νέα εγκύκλιό του ο κ. Πλιώτας πως είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του καθενός να έχει τις προσωπικές  απόψεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απόψεις του αυτές του δίνουν «το δικαίωμα να  τις εκδηλώνει με αντικοινωνική συμπεριφορά και να τις μετουσιώνει προβαίνοντας  σε πράξεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και  εμπίπτουν στο  πεδίο  εφαρμογής των κυρωτικών κανόνων του ποινικού δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα