Στον “πόλεμο” της Θεσσαλονίκης γιατροί από την Αθήνα

από fimotro

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους τους Έλληνες για τους γιατρούς της Αθήνας, που μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Την είδηση μετέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι εθελοντικά και για να στηριχθούν τα νοσοκομεία της περιφέρειας, κλιμάκιο γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας μεταβαίνουν στην περιοχή: έντεκα από τον όμιλο Υγεία, τέσσερις από το ΙΑΣΩ και τέσσερις από το Ερρίκος Ντυνάν.

Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και οκτώ γιατροί από κρατικά νοσοκομεία: Λαϊκό, «Ευαγγελισμό», «Παμμακάριστο», «Αττικόν, «Ασκληπιείο» και το Νοσοκομείο Αργολίδας. Στους τελευταίους ως «ευχαριστώ» η κυβέρνηση διπλασιάζει το μισθό για όσο διάστημα θα είναι αποσπασμένοι.

«Είμαστε σε πολύ κρίσιμη καμπή», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος και αυτό δεν επιτρέπει βιαστικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την άρση περιοριστικών μέτρων.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει τεράστια πίεση και γίνεται τιτάνια προσπάθεια στα νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και στα περιφερειακά.

Μόλις εγκριθούν τα εμβόλια, την επομένη κιόλας στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στο «μέτωπο» του εμβολιασμού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως με το που εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επόμενη ημέρα οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στη χώρα μας και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν οι πρώτες δράσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει γενική και ξεκάθαρη ενημέρωση για το εμβόλιο και το πόσο ασφαλές είναι.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για την πιθανότητα η χώρα μας -αλλά και η Ευρώπη- να βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα