Στον β’ γύρο Ανδρουλάκης–Παπανδρέου

από fimotro

Στο 65% η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα η σειρά των υποψηφίων αρχηγών και τα ποσοστά που παίρνουν στο 65% της καταμέτρησης των τμημάτων:

Ανδρουλάκης 38,4%

Παπανδρέου 27,2%

Λοβέρδος 24,8%

Καστανίδης 3,5%

Χρηστίδης 3,3%

Γερουλάνος 2,6%

Ρεκόρ συμμετοχής

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, καθώς εκτιμάται πως ξεπέρασε τους 270.000 ψηφοφόρους.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 19:30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει 260.000 πολίτες, αριθμός που έσπασε το φράγμα των 212.000 πολιτών οι οποίοι είχαν ψηφίσει το 2017 για τις πρώτες εκλογές ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο ρυθμός προσέλευσης -με αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας – ήταν περίπου 500 πολίτες το λεπτό. Η συμμετοχή μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που σε ορισμένα εκλογικά τμήματα που τελείωσαν τα ψηφοδέλτια, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να βγάλουν φωτοτυπίες για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Νέα παράταση μάλιστα δόθηκε από την αρμόδια επιτροπή δεδομένης της αυξημένης συμμετοχής μετά από αίτημα των υποψηφίων Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου που ζήτησαν να μείνουν ανοιχτές οι κάλπες μέχρις ότου ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που είναι στις ουρές έξω από τα  εκλογικά κέντρα. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε αμέσως μετά και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα