Στόλτενμπεργκ: Θέλουμε σύντομα τη Σουηδία και τη Φιλανδία στο ΝΑΤΟ

από Philippos

Για τη δυνατότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ, εάν το αποφασίσουν, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Εάν αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση, η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν δεκτές με θέρμη και αναμένω ότι η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να μιλήσει με τον Φινλανδό πρόεδρο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα μπορούσαν να γίνουν διακανονισμοί για την ενδιάμεση περίοδο μεταξύ της αίτησης των δύο σκανδιναβικών χωρών και της επίσημης επικύρωσης στα κοινοβούλια και των 30 μελών του ΝΑΤΟ.

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν τρόποι να γεφυρωθεί αυτή η ενδιάμεση περίοδος με τρόπο που να είναι ικανοποιητικός και να λειτουργεί τόσο για τη Φινλανδία όσο και για τη Σουηδία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Η Ρωσία, με την οποία η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.300 χιλιομέτρων, έχει δηλώσει ότι θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα και υπερηχητικούς πυραύλους στον θύλακά της στη Βαλτική, το Καλίνινγκραντ, εάν η Φινλανδία και η Σουηδία αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα