Στόχος να ανοίξει όλη η οικονομία τον Μάιο

από fimotro

Οδικός χάρτης ενός μήνα για την επιστροφή στην καθημερινότητα

Ο πρωθυπουργός έδωσε την Τετάρτη το σύνθημα της επανεκκίνησης της οικονομίας. Στόχος, είναι το ασφαλές Πάσχα με ελευθερίες που δε θα ρισκάρουν το ελεύθερο καλοκαίρι. Για αυτό και όπως τόνισε, οι πρόωρες εκτιμήσεις δεν έχουν θέση.

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται». «Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε.

Με ασφάλεια τα βήματα

Η ασφάλεια και η βήμα βήμα επανεκκίνηση, είναι το μεγάλο στοίχημα θα πει και ο Στέλιος Πέτσας, δείχνοντας πως ακόμα ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη απέναντι στον απρόβλεπτο ιό και τις μεταλλάξεις του. Για αυτό και οι τελικές αποφάσεις είναι στα χέρια των ειδικών.

Σημαντικό πλεονέκτημα τα self-tests

Στα όπλα της κυβέρνησης είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν τάση εκτόνωσης, τα μέτρα προστασίας, τα εμβόλια και τα self-tests που από τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα και στους εργαζόμενους.

Οι μαθητές ήδη αύριο θα πάνε σχολείο με το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ. Οι ειδικοί λένε πως τα τεστ προσφέρουν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η επιτροπή των ειδικών εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι πρώτες ανακοινώσεις την Παρασκευή θα αφορούν το λιανεμπόριο, τα φροντιστήρια και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, σημαίνοντας την αρχή για την αντίστροφη μέτρηση για τουρισμό και καθολικό άνοιγμα τις επόμενες 30 μέρες.

Παρά τις αντιρρήσεις κάποιων ειδικών, το σχέδιο θέλει στις 19 Απριλίου να ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά – mall, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια μόνο όμως για τους μαθητές της γ λυκείου.

Στις 26 Απριλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο, δηλαδή το click away και το click inside, ενώ την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου θα λειτουργήσει η εστίαση μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Οι ημερομηνίες συμφωνούν με τις προβλέψεις των ειδικών που βλέπουν μείωση στο ιικό φορτίο.

Σε τρεις εβδομάδες θα έχει μικρύνει, πιστεύουν στην κυβέρνηση, και η πίεση στις ΜΕΘ κάτι που βοηθάει στο άνοιγμα.

Αν το καλό σενάριο επιβεβαιωθεί, το Πάσχα στο χωρίο θα γίνει με τεστ και για τα διόδια και για τα λιμάνια και χρήση πλατφόρμας όπως αυτή για τα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα