Στόχος να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κορυφαίος καταδυτικός προορισμός

από fimotro

Στην τελική ευθεία προς την ψήφισή του στη Bουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”, με το οποίο θεσπίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Στόχος να αναδειχθεί  η Ελλάδα στους κορυφαίους καταδυτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σήμερα Τετάρτη, 20/5, στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει ακρόαση των εμπλεκομένων φορέων στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα, στις 7, θα υπάρξει συζήτηση επι των άρθρων και την Πέμπτη 21 Μαϊου θα είναι η δεύτερη ανάγνωσή του.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για το καθεστώς λειτουργίας που διέπει τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Επίσης, εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος πιστοποίησης glamping (πολυτελής διαμονή στη φύση). Τέλος τροποποιούνται – συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 2971/2001 σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα