Στοχοποίηση Βαρθολομαίου από τουρκικό περιοδικό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Φανάρι: Φοβόμαστε για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση του απαντάει σε δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού που στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εκφράζει την ανησυχία του για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις!

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι θρησκευτικοί ηγέτες των Αρμενίων και των Εβραίων στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στόχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αποτέλεσμα να στεναχωρούν και να δυσαρεστούν τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, η πράξη όπως είναι πολύ λυπηρή, είναι επίσης και πολύ σοβαροί και ανεύθυνοι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν ρατσιστικές εμφανίσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στεναχωρημένος που υπόκεινται σε τέτοια είδους μορφή παρά τις βοήθειες που παρέχει όσο είναι εφικτό, στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι κάνοντας αυτή την ανακοίνωση στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα» αναφέρει το Φανάρι.

Το συγκεκριμένο περιοδικό που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό οίκο της εφημερίδας Yeni Safak ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει τα παρακλάδια της «Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης»( FETO) και στοχοποιεί και θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας ως συνεργάτες ή ως ανθρώπους που στηρίζουν τον Γκιουλέν που έχει κάνει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν.

Πριν από δυο ημέρες ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει Αρμένικη εκκλησία στην περιοχή του Μακροχωρίου. Συνελήφθη και υποστήριξε πως επιχείρησε να κάψει την εκκλησία καθώς πιστεύει πως αυτοί έφεραν τον κορωνοϊο.

Στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες κινούνται διάφορα σενάρια για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης. Φιλοκυβερνητικά μέσα έχουν αναφερθεί στα σενάρια αυτά.

Συγγραφέας-αρθρογράφος- ισλαμίστρια σε τηλεοπτική εκπομπή απείλησε να σκοτώσει τουλάχιστον 50 άτομα και μάλιστα και γείτονες της σε περίπτωση που γίνει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν! Δήλωσε χαρακτηριστικά πως έχει και λίστα ποιους θα σκοτώσει.

Η Σεβντά Νογιάν ανέφερε «δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα έπρεπε να κάνουμε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Να το πω ξεκάθαρα κι ας παρεξηγηθώ , η οικογένεια μου μπορεί τώρα να καθαρίσει 50 άτομα! Είμαστε έτοιμοι και υλικά και πνευματικά. Τον ηγέτη μας δεν θα αφήσουμε να τον πλήξουν! Ας προσέξουν.Στο συγκρότημα που μένω υπάρχουν 3-5 περίεργοι. Η λίστα μου δηλαδή είναι έτοιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα