16 Απριλίου 2024 / 7:44 μμ
16 Απριλίου 2024 / 7:44 μμ

Στο τραπέζι η καθυστέρηση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

από fimotro

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αργήσει να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Στις αρχές του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί πως ο αγιασμός θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει, δυστυχώς προς το χειρότερο.

Τώρα, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για να ανακόψουν την διασπορά του ιού να είναι και η αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά δύο εβδομάδες.

Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα.

Ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν το Μάιο και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, όπου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά» είπε.

Χτυπώντας κώδωνα κινδύνου, ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως με βάση αυτό βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι να έρχεται, αν δεν δράσουμε όλοι για να ανακοπεί η επιδημία, θα είναι λεπτομέρεια το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Θα έχουμε πολύ σοβαρότερα κοινωνικά και οικονομικά θέματα να μας απασχολούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα