Στο ΣτΕ κρίνεται η πορεία για το Πολυτεχνείο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με αίτημα προσωρινής διαταγής που, αν γίνει δεκτό, θα «παγώσει» η αστυνομική διάταξη απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το κόμμα «ΜέΡΑ25» και ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, δύο σωματεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη και μικρός αριθμός πολιτών.

Οι αιτούντες κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και, παράλληλα, αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να ανασταλεί άμεσα η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα από χθες τα ξημερώματα, μέχρι τις 9 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά στο δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και Ευρωπαϊκή νομολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα