Στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ο Δένδιας με τον Τσαβούσογλου

από fimotro

Σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρεται σε tweet του υπουργείου Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Προσερχόμενος στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανεξάρτητη έρευνα για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα