Στο Νταβός ο Μητσοτάκης: Οι στόχοι και το μήνυμα στους επενδυτές

από fimotro

Για το Νταβός της Ελβετίας αναχωρεί σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να στείλει διεθνώς – και φυσικά και στο εσωτερικό – το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, έχει αφήσει τα χρόνια της κρίσης οριστικά πίσω της, είναι σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και αποτελεί πλέον μια χώρα φιλική και με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και περιβάλλον για μεγάλες επενδύσεις. Ο μείζον στόχος, βέβαια, φέτος, πέρα από την προσέλκυση επενδύσεων, είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, κάτι που θα σημάνει την ολοκλήρωση της λεγόμενης επιστροφής στην κανονικότητα.

Στο Νταβός και στην ετήσια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα μια δημόσια συζήτηση με τον Φαρίντ Ζακαρία του CNN, ενώ αναμένεται να παραχωρήσει και μια ξεχωριστή συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Πέραν τούτου, θα έχει πλήθος συναντήσεων με επιχειρηματίες, διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν εξάλλου ότι η μεγάλη επένδυση της Microsoft στη χώρα μας ξεκίνησε από μια συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της εταιρείας Μπραντ Σμιθ στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο του 2020. Μια αντίστοιχου βεληνεκούς συνάντηση δεν έχει προγραμματιστεί, ωστόσο προσδοκίες δημιουργεί η συνομιλία που θα έχει εκ του σύνεγγυς με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Intel.

Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα μας πλέον θεωρείται από πολλούς ως πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις – και αυτό ακριβώς θέλει την τρέχουσα περίοδο να κεφαλαιοποιήσει με τα ταξίδια και τις επαφές που θα έχει στο Νταβός και στο τέλος του μήνα στο Τόκιο.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, στο ελβετικό θέρετρο θα έχει σήμερα και αύριο την ευκαιρία να εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η οικονομία του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα έχει πετύχει, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων.

Ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα, όπως τονίζουν, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, τις πρωτοβουλίες για λύσεις στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια και τον ρόλο της ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα