Στο μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά ο πρωθυπουργός

«Πετώντας πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά στον Αη Στράτη. Η Ελλάδα δεν ξεχνά αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Χρόνια πολλά!» έγραψε στο instagram ο πρωθυπουργός αναρτώντας σχετική φωτογραφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε για τα Θεοφάνεια τον Αγιο Ευστράτιο  και την Λήμνο όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους αλλά και υγειονομικό προσωπικό.

Ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Σκοτώθηκε κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

 

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε και ένα βίντεο σημειώνοντας:

«Βρέθηκα σήμερα, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, στον ακριτικό Άη Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας.

Έχουμε χρέος να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνίζονται να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Related posts

Τα έσπασε με τον Βελόπουλο ο Νικολόπουλος: Θα στηρίξει τη Νίκη του Νατσιού

Debate: Δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων – Τι αποφάσισε η Διακομματική

Περίπου 6-7 κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν τον Κ. Μητσοτάκη στον Άγιο Σάββα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα