Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνει ξανά η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, μετά την απόφαση για προφυλάκισή τους στον Κορυδαλλό. Ηταν άλλωστε Απρίλιος του 2017 όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελλάδα. Η δέσμευση είχε γίνει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων και των αγορών ακινήτων από τον πρώην υπουργό.

Εκτοτε πέρασε 1,5 χρόνος μέχρι να έρθουν οι χθεσινές εξελίξεις και η απόφαση για προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Οι αρχές, πέραν των λογαριασμών που φέρεται να έχουν βρει, ψάχνουν και την πηγή προέλευσης των χρημάτων για την αγορά συγκεκριμένων ακινήτων που θεωρούνται «ύποπτα».

Το 1998 ο Γιάννος Παπαντωνίου αγορά ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ. στην Κάτω Κηφισιά με τίμημα 40 εκατ. δραχμές. Εκεί χτίστηκε  πολυτελής τριώροφη κατασκευή με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Το 2002 το ζεύγος, αγοράζει στη θέση Τρία Λαγγόνια στη Σύρο μια έκταση πέντε στρεμμάτων όπου και κτίζει το 2006 μια ακόμα βίλα 224 τ.μ. η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ. Η άδεια του κτίσματος ανήκει στην Ρούλα Κουράκου. Το ακίνητο αυτό πουλήθηκε το 2016 έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ από Ελληνοαµερικανό επιχειρηµατία που, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασµό του κ. Παπαντωνίου στη Γαλλία τα χρήματα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού το βάφτισαν «ΒluEros» και το νοικιάζουν µέσω διεθνών ιστοσελίδων, µε το ενοίκιο να ξεπερνάει κατά τη high season τις 3.000 ευρώ τη βραδιά.

Η βίλα χωρίζεται σε 6 υπνοδωμάτια με θέα και άλλα δύο τα οποία χρησιμεύουν κυρίως ως παιδικά υπνοδωμάτια ή δωμάτια για το προσωπικό.

Ο πρώην υπουργός έχει ακόμα στην κατοχή του τρία διαμερίσματα – γραφεία, τα οποία βρίσκονται στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα το ζεύγος Παπαντωνίου ζούσε στη Γενεύη στο καντόνι Champel με το γιο τους να σπουδάζει στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα