Στο μέγα-εμβολιαστικό κέντρο ο Μητσοτάκης

από fimotro

Ο  πρωθυπουργός «συνάντησε» τον… ” Προμηθέα”

Το πρώτο μέγα-εμβολιαστικό κέντρο στην Αττική θα επιθεωρήσει στις 10.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κέντρο βρίσκεται στον χώρο της Helexpo, στο κτίριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι. Το κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Συνολικά τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα έως 20.000 εμβολιασμών την ημέρα κατά τους επόμενους μήνες (όταν και θα επεκταθεί η δυνατότητα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό) θα δημιουργηθούν σε Αττική (3) και Θεσσαλονίκη (1). Το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα είναι αυτό στην ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται πως από την Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικιακές ομάδες 60-64. Παράλληλα, από την Παρασκευή ξεκίνησε η δυνατότητα για ραντεβού εμβολιασμού, με τα εμβόλιο της Moderna και της Pfizer για τα άτομα ηλικίας 75-79.

Μέχρι χθες (21.00) είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, 506.038 εμβολιασμοί. 366.749 έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ενώ 139.289 έχουν εμβολιαστεί και με τη δέυτερη.

Ο ρυθμός εμβολιασμού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από τη Δευτέρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις 20.000 δόσεις την ημέρα, καθώς νέα εμβολιαστικά κέντρα προστίθενται στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα