“Στο Κόκκινο”: Συνεχίζεται η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη Γεωργιάδη

από fimotro

Πλακώνονται κομματικά στελέχη και τάσεις

Φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άναψε η συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η political.gr, εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως… ροκ συνέντευξη, αφού έσπασε τα μέχρι σήμερα δεδομένα των καλεσμένων, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της πάγιας εσωκομματικής σύγκρουσης των τάσεων, δίνοντας την ίδια στιγμή τροφή και αιτία για το άνοιγμα εκ νέου της κουβέντας της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση ήταν ζωηρή με εστίαση στην πανδημία, στις ανάγκες της, στις πρωτοβουλίες και τις παραλείψεις της κυ- βέρνησης στην αντιμετώπισή της, καθώς και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέν- τευξη είχε μορφή debate, αφού στο άλλο μικρόφωνο ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζα- χαριάδης κράτησε τα ηνία του αντιπολι- τευτικού λόγου.

Την ώρα, λοιπόν, που στο στούντιο του Γιώργου Τραπεζιώτη πραγματοποιούνταν μια πολιτισμένη και με ισορροπίες κουβέντα, χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις -έντονες σε ορισμένα σημεία-, τα μηνύματα των ακροατών – μελών του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν το στίγμα αυτών που παράλληλα διαδραματίζονταν μέσω τηλεφώνων και μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών του κόμμα- τος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Φέρατε τους φασίστες»…

Με σχόλια του τύπου «εδώ που φτάσαμε μόνο ο Άδωνις μας έλειπε», «αυτοί είναι οι συνομιλητές σας», «φέρατε τους φασίστες να μας πουν τι», οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί αλλά και μέλη που βλέπουν με ιδιαίτερη συμπάθεια το παλιό 3%, έφεραν για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια την ανομοιογένεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τηλέφωνα των βουλευτών και το- μεαρχών πήραν φωτιά, με τους τασι- κούς στρατούς να λαμβάνουν θέσεις μάχης. Η γραμμή των μεγάλων στελεχών των 53 ήταν ότι αυτή η κουβέντα όχι απλώς δεν έδωσε τίποτε στην ταξική τους μάχη, αλλά αφαιρεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό της πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Άδωνις «βρόμισε» τους ιερούς χώρους του «Κόκκινου», στους οποίους περπατούν και εκφράζονται ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, που δεν έχουν απολέσει

σε καμία των περιπτώσεων το ηθικό τους πλεονέκτημα.

Οι προεδρικοί

Η γραμμή που δόθηκε ήταν γραμμή απάντησης στο πλαίσιο βέβαια της συναίνεσης -μιας και αυτή είναι η πρώτη εντολή του προέδρου- τοποθετώντας ως παρονομαστή των τοποθετήσεων την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου που θα πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα (ενόψει συνεδρίου λένε, ενόψει εκλογών εννοούν).

Με λίγα λόγια, στη νέα αυτή σύγκρουση τα ανώτατα στελέχη των προεδρικών έδωσαν γραμμή στους φίλους να απαντούν με το επιχείρημα πως εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο και μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη και στον σκληρό Άδωνι.

Η γενική αίσθηση, πάντως, που άφησε η συνέντευξη-debate του Άδωνι με τον Ζαχαριάδη στον Τραπεζιώτη, ήταν μια ηλιαχτίδα δημοκρατικής, πλουραλιστικής και αξιοπρεπούς δημοσιογραφικής και πολι- τικής στάσης. Μια πρωτοβουλία στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς έσπασε στεγανά και ξύπνησε λίγο τον κουρασμένο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα