Στο κόκκινο η Wall Street – Ανησυχία για τις προθέσεις της Fed

από Philippos

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν την Πέμπτη οι συναλλαγές στη Wall Street, καθώς κυριαρχεί ο φόβος στους επενδυτές για μία «υπερβολική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την πλευρά της Fed στην μάχη κατά του πληθωρισμού.

Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones υποχωρούσε 0,63% στις 208,19 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,75% και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραφε πτώση 0,94%.

Οι επενδυτές αναζητούν «σημάδια» σε κάθε ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων, αλλά και κάθε δήλωση που θα μπορούσε να αποτελέσει «βαρόμετρο» για τα μελλούμενα.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, κατά 15.000 στις 190.000 αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Τα στοιχεία αυτά ήταν ακόμη χαμηλότερα των εκτιμήσεων αναλυτών και δείχνουν ότι η αγορά ακόμη αντέχει παρά τον ψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, εκεί που ο CEO της JPMorgan Chase, Τζ. Ντάιμον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το βασικό επιτόκιο της Fed θα υπερβεί τελικά το 5% και θα φτάσει ακόμη και το 6% αν τελικά οι ΗΠΑ μπουν σε ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα