Στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με τη Νάνσι Πελόζι

από Philippos

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, πριν απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων (18.00 ώρα Ελλάδας).

«Καλωσορίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Καπιτώλιο. Η Ελλάδα όπως γνωρίζετε έχει δημοκρατικές αρχές από την αρχαιότητα. Είναι η πηγή της έμπνευσης για την ίδρυση της χώρας μας. Εμείς ήμασταν η πηγή έμπνευσης για την Ελληνική Επανάσταση πριν από 201 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια λόγω της πανδημίας», ανέφερε αρχικά η Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος καλωσόρισε χθες τον πρωθυπουργό σε μια όμορφη τελετή εορτασμού και αλληλοσεβασμού, και κάνουμε κι εμείς το ίδιο σήμερα εδώ. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη φιλί μας και τη συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ. Αναγνωρίζουμε τον ρόλο της Ελλάδας και την προσφορά της στο θέμα της Ουκρανίας. Βοήθησε τους πρόσφυγες και αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε: «Έχουμε αρκετά να συζητήσουμε σήμερα. Όπως πάντα λέμε «μαθαίνουμε από τους Έλληνες κι οι Έλληνες μαθαίνουν από εμάς». Είμαστε δυο δημοκρατικά έθνη και είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Καπιτώλιο».

«Είναι ένα πραγματικό προνόμιο να αντιπροσωπεύω την ελληνική δημοκρατία και να είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που του προσφέρεται η τιμή να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Μιλήσατε για τις κοινές Αρχές μας στη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία θεσπίστηκε στην Αθήνα πριν από 25 αιώνες. Οι χώρες μας είχαν κοινές πορείες. Παλέψαμε στην ίδια πλευρά στους Παγκοσμίους Πολέμους, αντιμετωπίσαμε τις ίδιες δυσκολίες», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα, οι σχέσεις μας είναι στο ισχυρότερο και καλύτερο επίπεδο που έχουν βρεθεί ποτέ. Είναι μεγάλο προνόμιο για εμένα να μιλήσω στο Κογκρέσο, για να συζητήσουμε για αυτή την ξεχωριστή σχέση των χωρών μας και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού που μου κάνετε την τιμή να είμαι εδώ σήμερα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα