Στο Ηράκλειο η Σακελλαροπούλου, για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

από fimotro

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματοποιεί στο Ηράκλειο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο Ηράκλειο σήμερα το μεσημέρι, όπου την υποδέχθηκαν τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς. Πρώτος σταθμός της ήταν η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη στο κέντρου του Ηρακλείου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κτίριο της βιβλιοθήκης, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης, και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη. Στην ξενάγηση συμμετείχε και ο διευθυντής της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δημήτρης Σάββας.

Η κ. Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συλλογές και τη διαδικασία συντήρησης των παλαιτύπων και αρχετύπων που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Η ΠτΔ ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Αλέξη Καλοκαιρινό, τον διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου, Αγησίλαο Καλουτσάκη, και την επιμελήτρια της Λαογραφικής Συλλογής του Μουσείου, Αγγελική Μπαλτατζή.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου στο Ηράκλειο, ήταν ο πρότυπος παραδοσιακός οικισμός των Αρχανών. Όπου ξεναγήθηκε στον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Αρχανών Γεύσεις» που παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα.

Και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Αρετούσα», η οποία ειδικεύεται στην υφαντική. Ακόμα περιηγήθηκε στον παραδοσιακό αυτόν οικισμό και συνομίλησε με κατοίκους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε επίσης τον πατέρα, Ανδρέα Καλιοντζάκη. Ο οποίος, μετέτρεψε το προαύλιο της εκκλησίας στις Αρχάνες σε εμβολιαστικό κέντρο. Και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του αυτή.

Αύριο το πρωί θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων και στην τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών της Βιάννου. Ακολούθως, σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα