Στο επόμενο τρίμηνο θα καταρτιστεί νομοθετικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά πατίνια

από fimotro

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης  μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών και στις διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει προκειμένου να καταρτιστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο.

“Είναι ένα φαινόμενο το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς έπιασε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  απροετοίμαστες, από τη στιγμή που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα. Παρόλα αυτά όμως, αυτό μας έφερε προ των ευθυνών μας, εννοώ τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή σε επίπεδο Ευρώπης να έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες προκειμένου να καταρτιστεί  ένα πλαίσιο. Εμείς σαν χώρα έχουμε ήδη συστήσει μία επιτροπή, όπου εξετάζει όλες τις παραμέτρους, νομίζω στο επόμενο τρίμηνο- τετράμηνο   θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι προκειμένου να περάσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή νομοθετικό πλαίσιο” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Σε ερώτηση για τα λεωφορεία, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως “ο κόσμος ταλαιπωρείται κι έχει απόλυτο δίκιο να εκφράζει τα παράπονα του. Όταν αναλάβαμε είχαμε παρουσιάσει τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη ο στόλος των λεωφορείων και γενικότερα των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν σε ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 50% σε σχέση με αυτό το οποίο θα έπρεπε να κυκλοφορεί. Αυτό το οποίο κάναμε άμεσα είναι ότι τρέξαμε ένα πρόγραμμα συντήρησης και μπορέσαμε και επαναφέραμε έναν σημαντικό αριθμό λεωφορείων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Πόσο μάλιστα  όταν στη Θεσσαλονίκη στον ΟΑΣΘ υπογράψαμε και μία σύμβαση με το ΚΤΕΛ όπου 100- 120 λεωφορεία θα μπουν από 1/1/2020 στις γραμμές προκειμένου να καλύψουν αυτό το κενό”.

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε πως υπάρχει αύξηση στα έσοδα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, από όταν δηλαδή ξεκίνησε η εφαρμογή του, φέτος θα κλείσει με μία αύξηση γύρω στο 8% με 9%, όπως είπε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα