Στο επίκεντρο της ΕΛΑΣ σελίδες ακροδεξιών στο διαδίκτυο

από fimotro

Στα χέρια των δικαστικών Αρχών θα βρεθούν τα μηνύματα των Χρυσαυγιτών μέσα από τη φυλακή

Για τα επικοινωνιακά κρεσέντο των Χρυσαυγιτών που λαμβάνουν χώρα μέσα από τις φυλακές τις τελευταίες ημέρες πρόκειται να ενημερώσει σύντομα τις δικαστικές Αρχές η ηγεσία της Κατεχάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να εξακριβωθεί αν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα και να προχωρήσει η σύνταξη της δικογραφίας. Αντικειμενικά δεν γίνεται να απαγορευτεί να στέλνουν μηνύματα εντός της φυλακής, ωστόσο αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι το αντικείμενο των συνομιλιών και αν αυτά υποκινούν τυχόν πράξεις.

Την ίδια ώρα και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Σταυρούπολη στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και οι διάφορες σελίδες ακροδεξιών στο διαδίκτυο. Ειδικότερα οι Αρχές θα εξετάσουν τις επικοινωνίες τους, τις συνεννοήσεις, τα social media κι αυτό γιατί έχουν χαρτογραφήσει 3 βασικές ακροδεξιές οργανώσεις που έχουν έδρα στην Αττική και οι οποίες το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν επικίνδυνη κινητικότητα. Με αφορμή όλα αυτά, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι φάκελοι με άτομα που έχουν συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα