Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πάλι ο Πολάκης

από fimotro

Άρση της ασυλίας του αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Βουλή. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 184 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση και κατά 109 βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Σημειώνεται πως η άρση της ασυλίας έγινε καθώς υπάρχει μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην προηγούμενη φορά που είχε συζητηθεί άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και η οποία δεν είχε περάσει καθώς απουσίαζαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε η υπόθεση «καταχρηστικά εισάγεται μιας και πρόκειται για τα ίδια περιστατικά, για τις ίδιες γνώμες, που αφορούν τον ίδιο άνθρωπο, τον κ. Κουρτάκη και η Βουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του κ. Πολάκη», προσθέτοντας πως «… επομένως η Βουλή θα πρέπει να συνεχίζει να ψηφίζει μέχρι του σημείου που θα ικανοποιηθεί ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να αρθεί η ασυλία του κ. Πολάκη στην υπόθεση με τον κ. Κουρτάκη».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια υπήρξε ένταση. Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως «δεν υποστέλλουμε την σημαία. Δεν το σκύβουμε το κεφάλι. Θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε. Αρχίζουν και το πιστεύουν οι πολίτες». Κλείνοντας απήγγειλε και μια μαντινάδα «σα πληγωθεί ο αετός να μην τον ελυπάσαι. Θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μπούγας τόνισε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο βουλευτής μπορεί να λέει ότι θέλει για την υποστήριξη των απόψεών του αλλά δεν δικαιούται να υποπέσει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Σχολιάζοντας το κλείσιμο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε «συνεχίστε έτσι. Μη σταματάτε κ. Πολάκη. Όλα αυτά που είπατε παραπέμπουν στο «θα ξαναέρθουμε και η γη θα τρέμει». Οι απειλές σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα είναι απαράδεκτες».

Η αναφορά αυτή σε σύνθημα του Γκέμπελς προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν στον κ. Μπούγα να ανακαλέσει. «Δεν άφησα υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπα ότι όταν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις στο δημόσιο διάλογο μπορούν να γίνουν τέτοιοι συνειρμοί και πρέπει να προσέχει όποιος τις λέει» είπε ο κ. Μπούγας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα