Στο αρχείο η υπόθεση για τους λογαριασμούς Σημίτη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από τον έλεγχο δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο

Το δρόμο για το αρχείο πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του.

Η παραγγελία για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση, στις γαλλικές αρχές το 2006, του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη, δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και είχε εμφανιστεί ως μία ακόμα υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, ετέθη τελικώς στο αρχείο με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής Αννας Ζαΐρη, εννέα μήνες μετά την παρέμβασή της να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ευάγγελου Μαλέσιου αλλά και μελών της οικογενείας τους.

Η έρευνα κατά Σημίτη και λοιπών από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε χωρίς να υπάρχει στη Δικαιοσύνη ανοικτός φάκελος ποινικής διερεύνησης, παρά μόνον δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου που είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις φρεγάτες

Η έρευνα για Σημίτη, Χρυσοχοΐδη και λοιπούς ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της υποθέσεως στο αρχείο από την κυρία Ζαΐρη, αρχειοθέτηση η οποία είναι οριστική και για την οποία δεν ενημερώνεται άλλη αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα