Στο 85% η προσέλευση για το AstraZeneca

από fimotro

Σε ποσοστό 85% μετρήθηκε η προσέλευση των πολιτών με βάση τα ραντεβού που είχαν προγραματιστεί για την Τρίτη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν τρόμαξε από τις τελευταίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca και έσπευσε να εμβολιαστεί. Η μείωση στην προσέλευση σήμερα είναι ελαφρά μεγαλύτερη σε σχέση με το ποσοστό που καθημερινά καταγράφεται.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχαν προγραμματιστεί 7.815 ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca και προσήλθαν 6.684 πολίτες.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

«Έχουμε ξεπεράσει το 1,3 εκατ. εμβολιασμούς. Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου, η θέση της Εθνικής Επιτροπής ήταν ξεκάθαρη και στηρίχθηκε σε καθαρά επιστημονικά κριτήρια.

Η Ελλάδα είμαστε στη γραμμή του ΕΜΑ, ο οποίος είναι αρμόδιος και αξιολογεί τα στοιχεία από όλες τις χώρες. Ο δικός μας Οργανισμός έχει αποφασίσει τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Σήμερα είχαν προγραμματιστεί 7.815 ραντεβού και έγιναν 6.684 εμβολιασμοί, ποσοστό περίπου 85%.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, περίπου 250.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα