Στο 70% οι πιθανότητες να πάει σε πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης

από fimotro

38% ΝΔ – 27% ΣΥΡΙΖΑ είναι το βασικό σενάριο για τις πρόωρες εκλογές

Από την πορεία των εμβολιασμών θα εξαρτηθεί ο χρόνος της (διπλής;) κάλπης

Ανεβαίνει συνεχώς η πιθανότητα να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021 ο Κ. Μητσοτάκης. Αυτό επιβεβαιώνει στενός του συνεργάτης ο οποίος βλέποντας την πολιτική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει την δυσαρέσκεια για τα μέτρα του κορονοϊού και την πολιτική ανυπαρξία του στον χώρο των μετριοπαθών ψηφοφόρων του κέντρου, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να προκηρύξει πρόωρες κάλπες ο Μητσοτάκης στην αρχή του καλοκαιριού (Ιούνιο) ή το αργότερο στις αρχές του προσεχούς Φθινοπώρου (Σεπτέμβριο).

Το βασικό κριτήριο της τελικής επιλογής του Κ. Μητσοτάκη θα είναι πόσο θα “τρέξουν” οι γενικοί εμβολιασμοί. Όσο πιο γρήγορα πάνε τόσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Εκλογές οι οποίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμία με την απλή αναλογική θα είναι διπλές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρωθυπουργού, όλες οι κυλιόμενες μετρήσεις που παίρνει τόσο το Μαξίμου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν μια παγιωμένη τάση καθαρής πρωτιάς της ΝΔ που μπορεί να μην είναι 18 και 20 μονάδες, σε συνθήκες εκλογών όμως θα είναι σχεδόν σίγουρα κοντά στο 12% διαφορά.

Στις ασκήσεις επί χάρτου που καθημερινά κάνει το Μαξίμου με τους εκλογολόγους με τους οποίους συνεργάζεται ο πρωθυπουργός, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η ΝΔ θα κερδίσει με ποσοστά που θα είναι τα εξής: ΝΔ: 38% – ΣΥΡΙΖΑ 27%. Είναι πολύ νωρίς βέβαια για την τελική εκτίμηση, ωστόσο οι τάσεις της κοινής γνώμης δείχνουν που θα πάει το πράγμα…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα