Στο 23% πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Χάνει με διαφορά 15%

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αποτυχημένη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στην αριστερά και όχι στον μεσαίο χώρο…

Σοβαρό το έλλειμα επικοινωνίας με την πολιτική ανυπαρξία του εκπροσώπου Τύπου

Ούτε τώρα πείθει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Και όχι μόνο δεν πείθει αλλά το ποσοστό του στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής μειώνεται συνεχώς, παρά τα κυβερνητικά προβλήματα και την πανδημία και όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία! Είναι προφανές ότι κάτι λάθος γίνεται με την στρατηγική του Τσίπρα. Στρατηγική η οποία απευθύνεται στην αριστερά και όχι στον μεσαίο χώρο οποίος δίνει τις νίκες στις κάλπες. Όπως είναι βέβαιο ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα επικοινωνίας με την πολιτική ανυπαρξία του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλόπουλου.

Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χάνει με 15% διαφορά σε μια χρονική περίοδο που είναι ίσως το πιο δύσκολο σημείο, η πιο απαιτητική καμπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του Α. Τσίπρα και σε αυτό δεν μπορεί να βρει απαντήσεις. Απλά να εύχεται να μην τον πάει σε πρόωρες εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης γιατί εάν χάσει με τέτοια διαφορά μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποστρατευθεί πολιτικά.   

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από το μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων βρίσκεται μπροστά με 15 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Τι λένε για το Lockdown.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 27% απαντά «κανένας από τους δύο».

Πώς αξιολογούν τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου και Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι προτιμούν να ανοίξει πρώτο όταν αρθεί το lockdown

To 44% ζητεί να ανοίξουν ταυτόχρονα τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο όταν αποφασιστεί άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Το 29% ζητεί να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, ενώ το 19% να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία.

Επιπρόσθετα, το 68% ζητεί παράταση του Lockdown, την ώρα που το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Τι απαντούν για τα εμβόλια

Επίσης, το 75% σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 14% αρκετά αργότερα, ενώ ένα 9% απαντά πως δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 80% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 18% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Το 56% απαντά πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, την ώρα που το 19% απαντά πως δεν ανησυχεί τόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα