Στο 20% οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

από fimotro

Τα στοιχεία για όλη τη χώρα έδωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Στο 20% ανέρχεται το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τόνισε στα Παραπολιτικά 90.1  πως τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών κάτι που σημαίνει πως η προσπάθεια πειθούς αποδίδει ενώ εκτίμησε ότι οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν περαιτέρω.

Επίσης, ο υπουργός είπε πως οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε rapid test και πως τηρούν όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Σε ότι αφορά την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Αστυνομία είπε πως υπάρχει πλειάδα υπηρεσιών και πως όσοι υπηρετούν στην αστυνομία δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Όσον αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων είπε πως διεξάγονται εντατικά από την ΕΛΑΣ, την αρχή διαφάνειας αλλά και την δημοτική αστυνομία.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, είπε πως υπέγραψε συμφωνίες για την αναβάθμιση της συνεργασίας στους τομείς της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να είναι κοινή η εκπαίδευση αστυνομικών τους στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση των εν λόγω εγκλημάτων και της τρομοκρατίας.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στην ΕΛΑΣ είπε πως έχει ενισχυθεί το τηλεφωνικό κέντρο του 100 ούτως ώστε να ανταποκρίνεται αμέσως η Άμεση Δράση στις κλήσεις των πολιτών. Επίσης, το υπουργείο εντός του 2022 προχωρά τις διαδικασίες για προμήθειες καμερών στις στολές των αστυνομικών και των περιπολικών της άμεσης δράσης.

Ο υπουργός ανέφερε πως την επόμενη Δευτέρα ξεκινά η επανεκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση σειράς υπηρεσιών της ΕΛΑΣ ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε πως έχουν αυξηθεί οι περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι 73 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ασχολούνται με την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για την διασπορά ψευδών ειδήσεων είπε ότι πρόκειται για παράνομες πράξεις που βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και αντιμετωπίζονται από την ΕΛΑΣ η οποία διεξάγει έρευνες σχηματίζονται δικογραφίες που παραπέμπονται στις εισαγγελικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα