Στο 12,9% έπεσε η ανεργία στην Ελλάδα

από fimotro

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat

Mικρή μείωση της ανεργίας σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Βάσει των στοιχείων της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., το προσαρμοσμένο εποχικά ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, σημείωσε πτώση στο 12,9%, από 13,1% τον Σεπτέμβριο (για τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία δίνει ποσοστό 13%) και 16,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., πίσω μόνο από το 14,5% της Ισπανίας.

Μπορεί το ποσοστό ανεργίας να κινήθηκε πτωτικά, εντούτοις δεν ακολούθησε παρόμοια πορεία στους κάτω των 25 ετών ανέργους, από τη στιγμή που από το 28,1% του Σεπτεμβρίου, ανέβηκε στο 33,2% τον Οκτώβριο, μια τιμή που δίνει την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι, με την Ισπανία να ακολουθεί με ποσοστό 30,3%.

Αναφορικά με τα δύο φύλα, το ποσοστό των ανέργων ανδρών παρέμεινε στο 9,8% τον Οκτώβριο, ενώ στις γυναίκες παρέμεινε μεν σε σχετικά υψηλό επίπεδο, ωστόσο υποχώρησε στο 16,8%, από τις 17,1% του Σεπτεμβρίου.

Στο 7,3% η ανεργία στην Ευρωζώνη

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, η ανεργία έπεσε στο 7,3% από 7,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ σε επίπεδο Ε.Ε., το αντίστοιχο ποσοστό παρέμεινε στο 6,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα