25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος για το κύκλωμα χρυσού

από fimotro

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. Η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου έγινε αφού δεν είχε φτάσει στην ΓΑΔΑ όπου κρατείτο το αποφυλακιστήριο και έτσι με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια του οι αρμόδιοι αξιωματικοί έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Την ίδια ώρα για αδιανόητη και εντελώς παράνομη επιλογή -από την οποία διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα- κάνει λόγο ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή Αλέξη Κούγια σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της κράτησής του. Ο ενεχυροδανειστής μεταφέρθηκε τα ξημερώματα από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Ναυπλίου.

«Η κ. Ανακρίτρια μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» τονίζει ο κ. Κούγιας.

«Από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας» σημειώνει.

Θρίλερ με την αποφυλάκιση και τη δικογραφία

Eνα πολιτικό-αστυνομικό-δικαστικό φιάσκο πίσω από έναν… Ριχάρδο! Νομικές αβλεψίες, κακές ή διφορούμενες ερμηνείες του νόμου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εκτιμά ότι δεν υπάρχει λαθρεμπόριο χρυσού σε βαθμό κακουργήματος αλλά φορολογικές -τελωνειακές παραβάσεις, ενώ δικαστικοί λειτουργοί με γνώση της δικογραφίας διαφωνούν και… πετούν την απόφαση της αποφυλάκισης ή μη των προφυλακισμένων στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Για άλλη μία φορά δικαστικές και αστυνομικές Αρχές ψάχνουν «ένοχο», επιρρίπτοντας ευθύνες η μία στην άλλη για τους πιθανούς λανθασμένους χειρισμούς της υπόθεσης, στην οποία… αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Η δικογραφία για λαθρεμπόριο χρυσού πλημελημματικής ή κακουργηματικής μορφής φαίνεται πως χάθηκε στη… μετάφραση από αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Και αυτό γιατί η αναφορά δύο τελωνειακών υπαλλήλων για παράνομη εξαγωγή χρυσού σε «τρίτη χώρα» και η ποινική μεταχείρισή της, συμπεριέλαβε ως… τρίτη χώρα και την Τουρκία παρά το ειδικό και αδασμολόγητο καθεστώς στην εξαγωγή χρυσού προς τη γειτονική χώρα από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα