Στις αρχές Ιουλίου θα δοθούν τα χρήματα του Power Pass

από fimotro

Στις 14 με 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί το διάστημα Δεκέμβριος – Μάιος. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τη Χριστίνα Κοράη και τον Δημήτρη Τάκη.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η σχετική πλατφόρμα για το Power Pass θα είναι ανοιχτή για δύο εβδομάδες και τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Ερωτώμενος για νέα μέτρα στήριξης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως πρέπει να προκύψει δυνατότητα δημοσιονομικού χώρου, τονίζοντας πως αυτός είναι συνάρτηση της πορείας του τουρισμού, αλλά αυτής της τιμής του φυσικού αερίου.

Ανέφερε πως το μεγάλο κόστος στα νησιά δεν είναι τα καύσιμα αλλά η ακτοπλοϊκή σύνδεση ενώ είπε πως θα δοθούν σημαντικές δαπάνες για να καλυφθούν τα κόστη για τις άγονες γραμμές και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Ερωτώμενος για μια ενδεχόμενη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, απάντησε ότι θα κόστιζε 300 εκατομμύρια το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα