Στις αγορές ξαναβγαίνει η Ελλάδα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στόχος με το νέο 5ετές να αντλήσει περίπου 2,5 δισ.

Αναμένεται ισχυρό ενδιαφέρον με μεγάλες προσφορές

Ευχάριστα νέα εν μέσω πανδημίας, έρχονται για την Ελληνική οικονομία. Και αυτό γιατί στην έκδοση 5ετούς ομολόγου θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), καθώς έδωσε την εντολή στους αναδόχους να δρομολογήσουν τις διαδικασίες.
Ειδικότερα, την έκδοση 5ετούς ομολόγου, ήτοι λήξεως Φεβρουαρίου 2026, ανέλαβαν οι Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει περίπου 2,5 δισ. με το επιτόκιο να αναμένεται στο 0,15% με 0,20%.
Να σημειωθεί ότι το 5ετές λήξης 2026 έχει απόδοση 0,155%, οι παλαιότερες εκδόσεις εμφανίζουν αρνητικό επιτόκιο -0,08% και το ελληνικό 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται στο 0,96%

Αναμένεται ισχυρό ενδιαφέρον, με τις προσφορές να αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 12,5 δισ. με 15 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 5 με 6 φορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ελληνική Δημοκρατία, με αξιολόγηση Ba3/BB/BB/BBL (Moody’s/S&P/Fitch/DBRS), έχει αναθέσει στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale ως Joint Lead Managers για μια νέα έκδοση 5ετούς τίτλου σε ευρώ με λήξη Φεβρουαρίου 2026.
Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τον όρο των συνθηκών της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα