Στις αγορές με ομόλογο 350 εκατ. η Eurobank

από Philippos

Στις διεθνείς χρηματαγορές βγήκε η Eurobank με τη νέα έκδοση ομολόγων senior preferred, ύψους 350 εκατ ευρώ.

Το αρχικό επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5%, ενώ οι μέχρι στιγμής προσφορές ξεπερνούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Morgan Stanley, που είναι ανάδοχος μαζί με τις Deutsche Bank και Nomura, τα 450 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος είναι τύπου 2.75NC1.75, δηλαδή διάρκειας 2,75 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 1,75 έτη, η διαπραγμάτευσή του θα είναι στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, ενώ η αξιολόγησή του από τους οίκους εκτιμάται στο B1 από τη Moody’s και στο Β+ από τις Fitch και S&P.

Η τιμολόγηση θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 9η Ιουνίου. Η ημερομηνία λήξης του τίτλου είναι στις 9 Μαρτίου 2025 και η reset date στις 9 Μαρτίου του 2024.

Όπως είχε δηλώσει η διοίκηση, αν και η Eurobank έχει καλύψει τον στόχο για τα κεφάλαια για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), παρακολουθούσε τις εξελίξεις στις αγορές για την πιθανή έκδοση senior ομολόγων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 6ετές senior preferred ομόλογο της Eurobank λήξης 2027 έχει απόδοση 5,76% από 2,125% που ήταν η απόδοση κατά την έκδοσή του τον Απρίλιο του 2021, ενώ στο senior preferred λήξης 2028 η απόδοση του σήμερα διαμορφώνεται στο 5,56% όταν κατά την έκδοσή του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε τοποθετηθεί στο 2,375%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα