Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών

από fimotro

Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία παρατηρείται στη χώρα μας και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Με γνώμονα τις παρατηρήσεις αυτές των ειδικών, αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών. Το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή 30 Ιουλίου για τoν εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Τα ραντεβού μπορούν να κλείσει στο emvolio.gov.gr με κωδικούς TAXISnet οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί, ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία. Tα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα για κατ’ οίκον. Έχει εμβολιαστεί 410 πολίτες. Εδώ και περίπου 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουμε εμβολιάσει 5000 άτομα. Η Επιτροπή έδωσε την έγκριση και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα