Στις 30 Δεκεμβρίου και χωρίς αίτηση το έκτακτο επίδομα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στο τέλος του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Χριστουγέννων στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το επίδομα αφορά 482.335 άτομα, που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά και θα δοθεί στους δικαιούχους δίχως την υποβολή σχετικής αίτησης.

Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με βάση το πραγματικό εισόδημα του κάθε εργαζόμενου, με το κράτος να καταβάλλει το ίδιο, απευθείας στον εργαζόμενο, το ποσό που αντιστοιχεί στην δική του συμμετοχή και αφορά τις περιόδους που οι μισθωτοί βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης.

Όπως ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών κι Εργασίας, διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν στις 30 Δεκεμβρίου όλοι οι σημερινοί δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που επωφελούνται της τρίμηνης παράτασης που έδωσε με απόφασή της η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μάλιστα, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν οποιαδήποτε αίτηση. Θα λάβουν στον λογαριασμό τους το αυξημένο ποσό του επιδόματος.

Το ΕΕΕ ορίζεται ως εξής:

-Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: έως 200 ευρώ.

-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

-Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε επίσης ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα πληρωθεί από τους εργοδότες έως τις 21 Δεκεμβρίου κατά το σκέλος που τους αντιστοιχεί ενώ απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων θα καταβληθεί από το κράτος, η αναλογία που αντιστοιχεί στην συμμετοχή του κράτους. Το ποσό αυτό, που αφορά τις ημέρες που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης, θα υπολογιστεί με βάση τα πραγματικά ποσά που έλαβαν, ήτοι αντιστοιχία των 534 ή των 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα