Στις 3 Ιουνίου η δίκη του αστυνομικού που επιτέθηκε στο διευθυντή του

από fimotro

Την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου θα γίνει η δίκη από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 47χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για τον εμβολισμό με το αυτοκίνητό του στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, αλλά και τις φθορές που προκάλεσε με βαριοπούλα τόσο στο όχημα όσο και στο γραφείο, στη συνέχεια, του προϊσταμένου του. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί της περασμένης Κυριακής 23 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 47χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Μετά από αναβολή η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δήμου Μουτάφη, ανέβαλε εκ νέου τη συζήτηση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί ενώπιον του, η έκθεση ζημίας που έχει προκληθεί από τον 47χρονο στο αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Καληωράκη. Επίσης, καθώς με Εισαγγελική παραγγελία, έχει κινηθεί η διαδικασία ακούσιας νοσηλείας για τον 47χρονο αστυνομικό, το δικαστήριο ζήτησε να του προσκομιστεί και αυτή η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο τη Δευτέρα (24 Μαΐου 2021) είχε και πάλι αναβάλλει την υπόθεση (για χθες) αλλά είχε διατηρήσει την κράτηση του κατηγορουμένου, χθες αποφάσισε να άρει την κράτηση του και έτσι για αυτή την υπόθεση ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο συνέχισε να κρατείται λόγω της διαδικασίας ακούσιας νοσηλείας που έχει κινηθεί σε βάρος του.

Πάντως, ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, κ. Δήμος Μουτάφης εκπροσωπώντας τον πελάτη αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και αποδέχτηκε μόνο τη μία από τις πέντε κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, αυτή της φθοράς ξένης περιουσίας.

Ειδικότερα, ως γνωστό, ο αστυνομικός κατηγορείται για τα εξής αδικήματα:
της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
της απειλής,
της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης,
της οπλοφορίας και οπλοχρησίας,
της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας
και της εξύβρισης, που φέρεται να τέλεσε στις 23-5-2021.
Η αποδοχή και τα 5.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα