Στις 2 Απριλίου η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

από fimotro

Στην επίσκεψη στην Βόρεια Μακεδονία μεγάλη βάση δίνουν στο Μαξίμου στην επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνοδεύσει

Την Τρίτη στις 2 Απριλίου, εκτός απροόπτου, ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία επιχειρηματιών και μελών του υπουργικού συμβουλίου θα επισκεφτεί τη Βόρεια Μακεδονία με όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδού να μην έχουν καθοριστεί ακόμα.

Όπως εξηγούσαν καλά πληροφηρημένες πηγές στο newpost.gr είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια προσέγγισης των γειτόνων σε τρεις άξονες:

1. Η σύσταση φίλων Βόρειας Μακεδονίας, μέσω του προγεύματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και είχε δημοσιεύσει πρώτο το newpost.gr.

«Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές προοπτικές όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά αυτή είναι μια διαδικασία που κρίνεται ανάλογα με την πρόοδο που κάθε χώρα πραγματοποιεί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών από τη βελγική πρωτεύουσα.

2. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια μαζί με επιχειρηματίες σε δυο εβδομάδες από σήμερα.

3. Η συμπερίληψη της Βόρειας Μακεδονίας στην τετραμερή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στο Βουκουρέστι μεταξύ Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας.

Στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία μεγάλη βάση δίνουν στο Μαξίμου στην επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνοδεύσει.

Οι τομείς της ενέργειας, οδικοί άξονες, σιδηροδρομικές συνδέσεις, διαμετακόμιση, το εμπόριο και η τεχνογνωσία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και διαχείρισης απορριμάτων θα είναι μερικοί από τους τομείς στους οποίους οι δυο χώρες θα ψάξουν να βρουν ένα κοινό βηματισμό από εδώ και στο εξής.

Μεγάλη σημασία δίνουν στην ελληνική πλευρά στη διατήρηση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στα Σκόπια παρά την αποεπένδυση που έχουν κάνει οι ελληνικές τράπεζες στα Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το Ανώτατατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών με 7-8 υπουργούς κυρίως από τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία να συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Έμφαση θα δοθεί και στην αμυντική συνεργασία των δυο πλευρών με παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στους γείτονες. Αυτός είναι ο λόγος που αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία θα βρεθεί και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα