Στις 15 Ιουνίου θα καταθέσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να δώσει δεκαήμερη παράταση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει προθεσμία ενός ολόκληρου μήνα για να ετοιμάσει την απολογία του.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης (4/6) ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε ζητήσει από τα μέλη της προανακριτικής προθεσμία τριάντα ημερών προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Τελικά η επιτροπή δεν του έκανε το… χατίρι και αποφάσισε να δώσει δεκαήμερη παράταση στον κ. Παπαγγελόπουλο (ο νόμος προβλέπει 5θήμερη) και όρισε ημερομηνία εξέτασης την 15η Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα καταθέσει ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, στις 23 του μήνα ο Αλέξανδρος Τάρκας και στις 24 Ιουνίου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε σήμερα Πέμπτη (4/6) ως ύποπτος για την τέλεση ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων σύσταση συμμορίας, εκβίαση, δωροληψία κ.α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθούν και μια σειρά επιπρόσθετων μαρτύρων ενώ αιτήθηκε να υποβληθεί σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο πελάτης του θα υποβάλλει αρκετές ενστάσεις ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Δ. Παπαγγελόπουλος : Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και για τον αριθμό των σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς (πρόεδρος): Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο. Αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποημενα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς : Ναι είναι.

Δ. Τσοβόλας (συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Είχα 20 χρόνια να έρθω εδώ. Οι εποχές άλλαξαν, ήταν δυσάρεστες. Για αυτό έχω πολλά χρόνια να πατήσω. Δεν θα βάλω εδώ, τώρα θέμα ακυροτήτων.

Μετά την παροχή προθεσμίας θα γίνουν αυτά. Επειδή είναι πολλές χιλιάδες οι σελίδες, θα θέλαμε μια σημαντική προθεσμία.

Εμείς δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την μυστικότητα, ενώ αυτή παραβιάστηκε από άλλες πλευρές. Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε την διαδικασία.

Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται. Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο.

Παπαγγελόπουλος ως ΕΛ Σίντ: θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους – Θα τους πάω σταγόνα – σταγόνα

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μετά την σύντομη παραμονή του στην αίθουσα της επιτροπής ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και παρομοίασε τον εαυτό του με τον θρυλικό Ελ Σίντ.

«Θα ακούσουν αυτά που τρέμουν. Για όλους. Δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ειπωθούν όλα αυτά σταγόνα – σταγόνα. Εγώ τους τα είχα πει. Αυτοί πάνε βρόγχο βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους εγώ θα τους πάω σταγόνα σταγόνα με καθαρό νεράκι. Θέλουν να σέρνεται στη δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελοπουλος».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η προανακριτική κινείται με βάση σχέδιο στο οποίο συμμετέχει και ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. Ειδικά δε για τα έγγραφα που κατατέθηκαν πρόσφατα στην επιτροπή εκτίμησε πως «με αυτό τρόπο θα κληθούν ξανά Τουλουπακη, Ντζούρας, Μανώλης. Δίνει το χρόνο να γίνει αυτό μπας και προλάβουν εδώ να μου ασκήσουν μια δίωξη για να έρθουν όλοι μαζί μου ως συμμορίτες. Ο Όρμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που κάνουν».

Επιπροσθέτως, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας τους υπαινιγμούς και τις απειλές είπε «θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Αυτά που θα βγάλω εγώ… Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Πάνε να ξεπλύνουν τη Νοβάρτις και τη Λαγκάρντ. Ακόμα δεν έχω πει ούτε το 1/10 από όσα έχω να τους καταλογίζω.

Λένε για Παπαδάκου – Φιλιππάκη και μιλάνε για συμμορία. Που ήξερα εγώ την Παπαδάκου το 2012; Τι ήξερα πριν γίνω υπουργός για λίστα Λαγκάρντ και Μιωνή- Παπασταύρου; Αυτοί είναι συμμορίτες όχι εγώ . Ποινικοποιούν και τις έρευνες τις δημοσιογραφικές. Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ζωοκλοπή. Τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη».

Τσοβόλας: Ζητήσαμε ένα μήνα προθεσμία αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Δ. Τσοβόλας σημείωσε μεταξύ άλλων: «ζητήσαμε ένα μήνα προθεσμία αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε. Έχουν γελοιοποιηθεί στη συνείδηση λαού οι επιτροπές».

Πέραν αυτού ο κ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι η προανακριτική δεν έχει σε αυτό το στάδιο αρμοδιότητα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα επισήμανε και ο συνήγορος των εκδοτών Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

Η κλήση του κ. Φιλιππάκη παραβιάζει τις προβλέψεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και τις διατάξεις νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν μπορεί η Επιτροπή να καλεί ανωμοτί μη πολιτικά πρόσωπα. Καθ’ υπέρβαση της εξουσίας της, η Επιτροπή καλεί τον κ. Φιλιππάκη ως ύποπτο.

Εμείς θέλουμε να κληθεί ως μάρτυρας. Ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να ναρκοθετηθεί η διαδικασία με ακυρότητες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο κ. Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός. Αλλά αυτό κινδυνεύει από τη διαδικασία.

Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυρότητες. Και αυτό διασφαλίζεται μόνον αν κληθεί ως μάρτυρας.

Υποχρεούστε να κληθεί ο κ. Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλιώς πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα