Στήριξη Δήμων με 50 εκατ. για την πανδημία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με αρωγό την Αυτοδιοίκηση προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που κάνουν το κράτος πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά ωφέλιμο για τους πολίτες και την οικονομία.

Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, κηρύσσοντας την έναρξη της Συνεδριακής Διαδικασίας της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως το υπουργείο Εσωτερικών συμβάλλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: «Εχουμε, ήδη, εντάξει εννέα έργα, συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ, τα οποία τρέχουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας». «Η Θράκη είναι στην καρδιά όλων των Ελλήνων και είναι πιο Ελλάδα από την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Θέλουμε την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χώρο βιώσιμης, οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας όλων των κατοίκων που ζουν σε αυτήν».

Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός, είπε πως επιβάλλουν ενότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη, ζητώντας, στη συνέχεια, από την Αυτοδιοίκηση να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι κοινωνικές δομές των δήμων, διότι όπως είπε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν τελειώνουμε τη μάχη με τον κορονοϊό σε δέκα ημέρες». Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα