Στήνει σκηνικό πόλωσης για την ήττα που έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Στόχος ο Κ. Μητσοτάκης επειδή πολιτικά δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο Τσίπρας

Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο το ζήτημα των υποκλοπών, βρίσκεται -με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- σε πλήρη εξέλιξη. Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο που σκοπό έχει την επικράτηση της πόλωσης, την αποσταθεροποίηση και εντέλει την αμφισβήτηση του αποτελέσματος των ερχόμενων εθνικών εκλογών, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα με πραγματικούς όρους, τουλάχιστον από το 1974 και μετά.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κυβέρνηση να μην καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία, όπως έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός, και να οδηγηθεί σε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας σε εκλογές, άμεσα, ενώ διαβεβαιώνουν πως το σχέδιο Τσίπρα θα αποτύχει κυρίως επειδή δεν θα υποστηριχθεί από τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει ζήτημα ποιότητας και λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα, για πρώτη φορά με πραγματικούς όρους από το 1974, και έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις και το σύνολο του επικοινωνιακού του μηχανισμού για να αναδείξει ως υπεύθυνο εκτροπής της Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιορκητικός κριός του σχεδίου και της Κουμουνδούρου εμφανίζονται τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και από χθες βασική θέση στο σχέδιο ανέλαβε η εφημερίδα «Documento», η οποία κατηγορεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση μίας ευρείας λίστας προσώπων, που υπερβαίνουν τα όρια του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Σημασία έχει το γεγονός πως ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και κανένα από τα ΜΜΕ που στηρίζουν ή βρίσκονται κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχωρίζουν τη θέση τους.

Αυτή τη φορά, πρώτη απέναντι στο δημοσίευμα του «Documento», για το οποίο ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- ασχολείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος, αντέδρασε η κυβέρνηση: «Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία. Οταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του. Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα “Μακελειό”).

Εκείνος που οι “αποκαλύψεις” του προαναγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και, τέλος, αυτός που εμπλέκεται στη χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στη χώρα μας προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας. Στον ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον πρωθυπουργό τη φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο», σημείωσε σε μακροσκελή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε: «Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της».

Η ελληνική Πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος.

Στη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι στην τελική ευθεία των εκλογών, και ενώ απέτυχε σε όλους τους ρόλους που προσπάθησε να αναλάβει ως τώρα, στην οικονομία, στα εθνικά, στην αντιμετώπιση κρίσεων κ.λπ., επιχειρεί να αναλάβει ρόλο υπερασπιστή της Δημοκρατίας που πλήττεται, ενώ στην πραγματικότητα ο στόχος είναι άλλος.

Παρέμβαση Ανδρουλάκη και ΚΚΕ

Να διαλευκάνει την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα κάλεσε τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα. Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του απορρήτου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ενα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”, έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Documento”.

Απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα, η κυνική ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ευρεία χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δικαιώνει την κριτική που από την πρώτη στιγμή άσκησε το ΚΚΕ για το σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων», ανέφερε σε δική του ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα