Στην πιο δυναμική Ελληνική τράπεζα εξελίσσεται η νέα Candia Bank

από fimotro

Την είσοδό της στο Χρηματιστήριο προανήγγειλε ο Μιχάλης Σάλλας

Την είσοδο της Candia Bank στο Χρηματιστήριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας, στρατηγικός επενδυτής της τράπεζας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ίσως ο πιο δυνατός παίκτης στην τραπεζική αγορά. Πρόκειται για τη νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Παγκρήτιας με την Συνεταιρική Χανίων και την απορρόφηση των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα. “Στόχος του νέου ομίλου είναι να τοποθετήσει σε ένα καινούριο πλαίσιο παραδοσι- ακές τραπεζικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας στην πράξη και όχι μόνον λεκτικά τη μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να ανα- πτυχθεί, που θέλει να εξάγει, που θέλει να καινοτομήσει. Παράλληλα, σε έναν χρόνο από τώρα, η Candia Bank θα οδεύσει προς το Χρηματιστήριο”, υπογράμμισε ο κ. Σάλλας σε δείπνο της Παγκρήτιας Τράπεζας, παρουσία του Υπουργού Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Σάλλας η νέα τράπεζα, Candia Bank, σωστά κεφαλαιοποιημένη μετά την αύξηση των €100 εκατ., που θα υλοποιηθεί με 110.000 μετόχους, κατόπιν της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει δυνατή τεχνογνωσία μετά και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC Ελλάδος και με ένα ικανό δίκτυο 100 καταστημάτων, θα είναι έτοιμη να επιτελέσει καινοτόμο έργο.

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου, “να καταστήσομεν την Ελλάδα αγνώριστον”, ο κ. Πιερρακάκης περιέγραψε το εθνικό στοίχημα και ανέδειξε τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού ως αναπτυξιακό και κοινωνικό εργαλείο.

“Σε κάθε πτυχή της Κρήτης υπάρχει το DNA πρωταγωνιστή και είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει κάποιος τις σημαντικές διεργασίες που διενεργούνται εδώ και να διδασκόμαστε από αυτές”, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Προσέθεσε ότι, η κυβερνητική πολιτική έχει την Κρήτη στο επίκεντρό της, όχι μόνον λόγω της καταγωγής και της αγάπης του Πρωθυπουργού για το μέρος του, αλλά και ευρύτερα, επειδή υπάρχει αναγνώριση της σημαντικής υπεραξίας του νησιού και του γεωπολιτικού ρόλου που μπορεί να παίξει.

“Είτε μιλάμε για τον στρατηγικό ρόλο, στο πλαίσιο της δυτικής συμμαχίας, είτε μιλάμε για την καινοτομία στο ΙΤΕ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην επιλογή που κάνουμε εμείς, να τοποθετήσουμε το μεγαλύτερο ίσως, δημόσιο Data Center της χώρας εδώ, επιλέγοντας το Ηράκλειο, επιλέγοντας την Κρήτη, αλλά και ευρύτερα, πέρα από τα ψηφιακά και την τεχνολογία, εάν δει κανείς την κυβερνητική πολιτική, μπορεί να σκεφτεί τον ΒΟΑΚ, το Καστέλι, το φράγμα του Ταυρωνίτη, την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού, όπως συνολικότερα, οι παρεμβάσεις στην Αγροτική Πολιτική. Ενεργούμε προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης και της ανάδειξης του μεγάλου δυναμικού αυτού του τόπου”.

Στην εκδήλωση παρέστη το Διοικητικό Συμ- βούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας: ο Πρόeδρος, Δημήτρης Δημόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αντώνης Βαρθολομαίος, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Σάλλας και τα λοιπά μέλη του. Παρέστησαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο Πρόεδρος, Μιχάλης Μαρακάκης, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Ανδρουλάκης και η Γενική Διευθύντρια, Χρύσα Δεσποτάκη.

Το παρών έδωσαν ακόμη: η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι Βουλευτές, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Διγαλάκης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι του νησιού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πάνω από 200 επιχειρηματίες της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα