Στην Κρήτη το Σαρλ ντε Γκωλ για την άσκηση “Κλεμανσώ 2021”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συμμετέχει και η ελληνική φραγάτα “Κανάρης”

Στη Κρήτη πλέει από σήμερα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» το οποίο θα συμμετάσχει στην άσκηση «Κλεμανσώ 2021».

Στην άσκηση θα συμμετάσχει και η ελληνική φρεγάτα «Κανάρης». Παράλληλα, τα γαλλικά Rafale θα συναντήσουν τα ελληνικά F-16, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα παραμείνει για περίπου 3 ημέρες στην περιοχή ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Ήδη η άσκηση «SKYROS» ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, οι Έλληνες ιπτάμενοι να γνωρίσουν τις ικανότητες των RAFALE F-3R και τώρα οι αεροπόροι από την 115 Πτέρυγα Μάχης και την 116 του Αράξου, καλούνται να βρεθούν στον αέρα είτε ως «φίλοι» είτε ως «εχθροί» με τα RAFALE M, τα οποία έχουν μεγάλο βαθμό ομοιοτυπίας με τα F-3R που είχαν μετασταθμεύσει στην Τανάγρα και είναι ο τύπος που θα «κατοικήσει» στην 114 ΠΜ και την 332 Μοίρα «γεράκι».
Σημειώνεται ότι στη βάση της Σούδας αναμένονται σε δύο εβδομάδες και σαουδαραβικά F15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα