Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

από fimotro

Τραγωδία στα Τέμπη: Στη Βουλή για απαντήσεις τρεις πρώην υπουργοί Μεταφορών

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Βασικά σημεία αιχμής στην αντιπαράθεση αναμένεται να αποτελέσουν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της «αμαρτωλής» σύμβασης «717» και οι πολιτικές ευθύνες.

Το παρών θα δώσει και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να δώσει και τις πρώτες απαντήσεις μετά την τραγωδία. Παρόντες στην Επιτροπή θα είναι και οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει στο τι έγινε γύρω από τη σύμβαση «717», τι έγινε και τι δεν έγινε για την τηλεδιοίκηση, τι έγινε με τις συμβάσεις με την Hellenic Train.

Παράλληλα, θα εξηγήσει και γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος μέχρι τώρα αλλά και ποιες θωρεί ότι είναι οι ευθύνες του.

Ο Κ. Καραμανλής, σχολιάζοντας και το πώς τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην όλη συζήτηση, λέει σε συνεργάτες του: «Παρακολουθώ τον προκλητικό τρόπο, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στην υπόθεση και εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Και είναι τουλάχιστον παράλογο να μη λογοδοτούν εκείνοι που καθυστέρησαν 4,5 χρόνια, αλλά να εγκαλούν εκείνους που ξεμπλόκαραν και εντός ολίγων μηνών θα παραδώσουν το έργο».

Ωστόσο, δεν αναμένεται ο Κ. Καραμανλής να ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα