Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας

από fimotro

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου παραπέμπει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ το θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Αυτό αναφέρει στην επίσημη επιστολή πρόσκλησης για την Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης των 27 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (19/8) για την κατάσταση στη Λευκορωσία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που είχαν διαρρεύσει τον προηγούμενο καιρό.

«Για το άλλο θέμα που ήταν το βασικό στη συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προτείνω να αφήσουμε χρόνο για ενδελεχή προετοιμασία και να επανέλθουμε στο θέμα κατά τη διάρκεια ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020», αναφέρει ο Πρόεδρος Μισέλ.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει για τη συζήτηση της Τετάρτης: «οι Υπουργοί Εξωτερικών μας συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και την Ανατολική Μεσόγειο την περασμένη Παρασκευή. Έκτοτε, η κατάσταση στη Λευκορωσία εξακολουθεί να εξελίσσεται και, ως εκ τούτου, αποφάσισα να πραγματοποιήσω τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το μεσημέρι για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα».

«Αυτό που έχουμε δει στη Λευκορωσία δεν είναι αποδεκτό. Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που ακολούθησε ήταν σοκαριστική και πρέπει να καταδικαστεί. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτούν. Η ΕΕ έχει ξεκινήσει εργασίες για κυρώσεις», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα