Στην έκδοση “πολεμικού ομολόγου” προχωρούν οι Ουκρανοί

από fimotro

Βοηθά σημαντικά η πτώση των τιμών των ομολόγων

Στην έκδοση «ομολόγων πολέμου» θα προχωρήσει η Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Το ουκρανικό Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυτήν την απόφαση μετά την μεγάλη πτώση των τιμών των ομολόγων. Στην ανακοίνωσή του, το ουκρανικό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερή αθέτηση χρεών.

Στην ανακοίνωσή του, την οποία δημοσίευσε στο Τουίτερ, το ουκρανικό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

«Τη στιγμή της στρατιωτικής επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και ξένους επενδυτές να υποστηρίξουν τον προϋπολογισμό της Ουκρανίας, επενδύοντας σε κυβερνητικά στρατιωτικά ομόλογα. Τα έσοδα από τα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και για να διασφαλίσει την αδιάλειπτη κάλυψη των οικονομικών αναγκών του κράτους κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Όπως αναφέρεται, τα ομόλογα θα έχουν διάρκεια ενός έτους και θα πωλούνται με ονομαστική αξία 1.000 χρίβνια (δηλαδή, περίπου 30 ευρώ). Το επιτόκιο θα καθοριστεί κατά τη διαδικασία της πώλησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα