Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Με αφορμή την ιδιωτική επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα, ο Δήμος Αθηναίων θα παραθέσει τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Κυριακής και την υποδοχή του εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ανέλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Τεντόμας.

Ο κ. Τεντόμας αφού υποδέχθηκε θερμά τον κ. Αναστασιάδη στο αεροδρόμιο, τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει.

Στο πλευρό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών βρίσκονταν οι δύο υιοί του, με την οικογένεια Τεντόμα να εκπροσωπεί επάξια τον Δήμο Αθηναίων, στην επίσημη υποδοχή του Κύπριου Προέδρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει στον Νίκο Αναστασιάδη το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Η απόφαση για την απονομή ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: «σε αναγνώριση – όπως αναφέρεται σε αυτήν – των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, την κραταίωση των ακατάλυτων και άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, την σταθερή υπεράσπιση των δημοκρατικών και ανθρώπινων αξιών που μας ενώνουν, την προσήλωση του στο όραμα μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και την ακλόνητη δέσμευση του για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παγκόσμια, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα