Στην Αθήνα έρχεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν

από fimotro

Θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία για θέματα αμυντικής συνεργασίας και ενεργειακής ασφάλειας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, καθώς επίσης τη Γερμανία και την Τουρκία από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή μας δέσμευση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Ο Άντονι Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει, επίσης, τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, στις 16 Φεβρουαρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Γερμανία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα πάρει σε μια σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων για να συζητήσει τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία, τη βοήθεια προς τον τουρκικό και τον συριακό λαό, καθώς και τη δέσμευσή των ΗΠΑ στη διατλαντική ασφάλεια και μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Το ταξίδι στην Τουρκία του Άντονι Μπλίνκεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στις 19 Φεβρουαρίου προκειμένου να επιθεωρήσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο καταστροφικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία ως πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ο Άντονι Μπλίνκεν θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές της Συρίας.

Ειδήσεις σήμερα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα