Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου για τη συμφωνία

από fimotro

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για τις προτάσεις της τόσο για τις αλλαγές στο άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο ρυθμίζει τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας όσο και για το καθεστώς μισθοδοσίας και τις εργασιακές σχέσεις των κληρικών μητροπόλεων που υπάγονται στο Φανάρι.

Επιπλέον το διήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου  έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, για το ίδιο θέμα, ενώ αύριο ο κ. Γαβρόγλου συναντάται με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται πνευματικά και διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέφερε πως “δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι”, κατά τη συνάντηση που είχε με την υφ. Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως “δεν θα γίνει τίποτε αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία”.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο, για να του καταθέσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρ. της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως Βουλευτής “Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου”.

Μίλησαν, επίσης, για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού η οποία δήλωσε πως καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα